Predavači

dzon henderson

Džon Henderson

Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kaliforniji, dok je master studije završio na Vestern fakultetu. Drži predavanja na temu razvoja liderstva i trening lidera u SAD, Novom Zelandu, Singapuru i širom Istočne Evrope i Rusije. Poslednjih 14 godina je direktor liderskog razvoja u multinacionalnoj organizaciji u Istočnoj Evropi gde nadgleda lični razvoj 1000 zaposlenih.

Džim Semlend

Džim Semlend

Poseduje bogato iskustvo u mentorskom radu međunarodne širine. Radi u internacionalnoj fondaciji u kojoj radi na razvoju vođa koristeći metodologiju iz mentorskog i koučing rada. Posebno interesovanje pored mentorskog rada, ima za teme ličnog plana razvoja, Emocionalne inteligencije i Liderstva. Sociolog i doktor teologije. Oženjen, ima troje dece.

Tanja Iliijazovic

Tanja Ilijazović

Psiholog, savetnik i lajf kouč. Autor je i koordinator različitih programa za mlade a jedan od njih je i projekt ”Fokus na novim liderima” Poslednjih 15 godina radi u nevladinom sektoru zalažući se za podsticaj razvoja društva koji se temelji na vrednostima neophodnim za svako zdravo i stabilno društvo – Hrišćanskim vrednostima, poput vrednovanja svakog ljudskog bića, vera, nade, ljubavi i praštanja. Rad sa mladima je inspiriše i podstiče jer veruje da mladi predstavljaju buduće nosioce našeg društva koji treba da budu utemeljeni na pravim vrednostima.
Majka je troje dece i srećno udata.

tamara-glisic

Tamara Glišić

Osnovne i master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Subotica na Univerzitetu u Novom Sadu. Tokom studiranja je angažovana kao volonterka na brojnim sportskim takmičenjima, muzičkim događajima i studentskim organizacijama kada i počinje svoj angažman u udruženju FOKUS kao saradnica pri izradi studentskog časopisa VOX. Danas je saradnica na omladinskim projektima udruženja FOKUS. Profesionalno je angažovana u Fondu “Evropski poslovi” AP Vojvodine u odseku za EU fondove za rad na evropskim projektima. Prošla je edukacije na temu pripreme EU projekata u Roterdamu, obuku “EU i rodna ravnopravnost” Zavoda za ravnopravnost polova u Novom Sadu, specijalistički program “Obuka za rad na poslovima evropskih integracija” na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao i asertivni trening i trening za radioničarski rad. Trenutno je student master studija Evropske studije Univerziteta u Novom Sadu.

Jovana Trbojević

Jovana Trbojević

Master psiholog, psihološki savetnik i lajf kouč. Osnovne i master studije psihologije završila je u roku na Univerzitetu u Novom Sadu, Filozofski fakultet. Uža oblast interesovanja joj je Razvojna psihologija sa akcentom na interpersonalnim odnosima i razvojnim zadacima i krizama. Radila je kao školski psiholog u osnovnoj školi i kao praktikant u Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu. Poseduje veliko iskustvo u radu sa problemima motivacije, razvojnim krizama, agresivnošću, problemima učenja, partnerskim i socijalnim odnosima itd. Trenutno je doktorand psihologije na novosadskom Univerzitetu, Filozofskom fakultetu.

Domagoj Malovic

Domagoj Malović

IT konsultant FINA (bivši YU SDK), autor prve hrvatske komercijalne računarske igre, dugogodišnje predavačko iskustvo u domenu razvoja osobnosti, profesionalnog usmerenja.

Ljubica Balać

Ljubica Balać

Novinar, urednik i voditelj na Radio televiziji Vojvodine od 2005. godine, najpre u atorskoj emisji „Prozor“, koja se bavila socijalnim fenomenima, potom u Jutarnjem programu. Pre toga novinarsko iskustvo sticala 8 godina u Radio Odžacima , 4 godine na lokalnoj televiziji „OTV“ i kao dopisnik novosadskog „Građanskog lista“.
Kroz program NUNS-a edukovala se za trenera u medijima i taj posao radi sa svima kojima je nastup u njima na bilo koji način važan. Bavi se i copywritingom i aktivno bloguje na www.mamanacose.com o društvenim (ne)pravilnostima,  dobrim i lošim primerima i našoj ličnoj odgovornosti u svemu, ali i o izazovima roditeljstva.
Studirala psihologiju na Univerzitetu u Novom Sadu. U braku je, mama je jednog dečaka, a uskoro i jedne devojčice.

Danijela zivancevic

Danijela Živančević

Diplomirala je na katedri za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a potom specijalizirala psihološko savetovanje na katedri za psihologiju s temom „Transakciona analiza u tretmanu inferiornosti“ i stekla zvanje specijalista iz oblasti psihoterapije i savetovanja. Nakon višegodišnjeg stručnog usavršavanja akreditovana je od TA Centra – Asocijacije transakcionih analitičara Srbije i Psihopolis instituta za primenu transakcione analize u oblasti savetovanja i psihoterapije. Član je međunarodnog udruženje za transakcionu analizu (ITAA) i nosilac nacionalnog sertifikata za psihoterapiju Saveza društva psihoterapeuta Srbije. U toku školovanja radila je sa osobama zavisnim od psihoaktivnih supstanci i njihovim roditeljima gde je stekla iskustvo u pružanju terapijske pomoći ovoj populaciji. Autor je posebno dizajniranih programa Emocionalne pismenosti i Asertivne komunikacije, ima višegodišnje iskustvo u savetodavnom radu, kao i iskustvo u vođenju psiholoških radionica i stručnih edukacija.

Drago Orcic

Drago Orčić

Ima dvadeset godina radnog iskustva. Više od trinaest godina je uspešno vodio svoju privatnu kompaniju. 2001 godine, internacionalna nevladina organizacija „Integra Partner“-Slovačka ga je angažovala kao konsultanta za sektor MSP (malih i srednjih preduzeća) u regionu. Vodio je nekoliko projekata finansiranih od strane Evropske Unije. Kroz svoju desetogodišnju konsultantsku karijeru Drago Orčić je svojim znanjem i iskustvom pomogao mnogim kompanijama, da uspešno započnu svoj biznis. Mnogim menadžerima je takođe pomogao da unaprede ili izvuku iz poslovne krize svoje poslovanje. Mnogi, danas uspešni, poslovni menadžeri su trenirani i mentorisani od strane Drage Orčića.